Web Analytics Made Easy - Statcounter

با این‌حال گستردگی نقش این سازمان همواره با چالش‌ها و آسیب‌های متعددی همراه بوده است. به‌منظور حل این مشکلات تاکنون اقداماتی انجام گرفته است، اما مهم‌ترین گام در این خصوص را باید ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب در ۲۱ فروردین امسال دانست.
با توجه به اینکه در متن این سیاست‌ها عصاره همه مطالعات، آسیب‌شناسی‌ها و راهکارهایی که طی دو دهه اخیر انجام و پیش‌بینی شده آمده، می‌توان امیدوار بود با اجرای آن بسیاری از چالش‌ها و مشکلات نظام بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
علی حیدری؛ نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی و رئیس کارگروه رفاه و تأمین اجتماعی در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با قدس به مهم‌ترین ویژگی‌های این سند و چگونگی تحقق اهداف آن اشاره می‌کند.

آیا با اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی می‌توان امیدوار بود سهم سایر نهادها نیز در خصوص موضوعات حمایتی از اقشار آسیب‌پذیر مشخص شود؟
طی چهار دهه گذشته به دلیل نبود نظام چندلایه تأمین اجتماعی در این سازمان، لایه‌های امدادی، حمایتی و بیمه‌ای مشخص نبودند و بخشی از سرریزهای حمایتی به سوی سازمان‌های بیمه‌گر اجتماعی سوق داده می‌شد، در حالی که فعالیت‌های امدادی و حمایتی کشور متولیان مشخصی دارد و دولت باید تأمین مالی حمایت از اقشار ضعیف جامعه را تقبل کند. اکنون در سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی دولت مکلف شده نظام چندلایه تأمین اجتماعی را طراحی کند و با اجرای نظام چندلایه تأمین اجتماعی لایه‌های امدادی، حمایتی و بیمه‌ای مشخص می‌شوند که هر یک کارگزار و نهاد متولی مربوط به خود را خواهد داشت و سازمان بیمه تأمین اجتماعی می‌تواند به مأموریت اصلی خود یعنی بیمه‌گری بپردازد. 

آیا این سیاست‌ها برای بهره‌مندی عادلانه اقشار مختلف از خدمات بیمه‌ای هم راهکاری دارد؟
بله؛ موضوع سطح‌بندی چندلایه خدمات و پوشش بیمه‌ای در بند ۵ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، به‌طوری که در این سطح‌بندی لایه‌های پایه، مازاد و مکمل مشخص شده‌اند. 
در شرایط فعلی سازمان‌های بیمه‌گر بدون توجه به سطح‌بندی، خدمت ارائه می‌دهند؛ در نتیجه این انتظار در افرادی که حق بیمه کمتری پرداخت کرده‌اند ایجاد شده که مزایای بیشتری دریافت کنند درحالی که اگر سطح‌بندی خدمات اجرا شود تعهدات سازمان بیمه‌گر در هر یک از این لایه‌ها مشخص و انتظار مشترکان سازمان‌های بیمه‌گر نیز به همان نسبت، سطح‌بندی و مشخص می‌شود، به‌طوری که اگر بیمه‌شده‌ای حق بیمه در حد سطح پایه پرداخت کند، در همان سطح خدمت دریافت خواهد کرد، ضمن آنکه سطح‌بندی موجب می‌شود میزان مشارکت افراد در پرداخت حق بیمه اعم از سنوات و مبنای کسر حق بیمه ملاک دریافت خدمات قرار گیرد و این سطح‌بندی یکی از چالش‌های جدی سازمان تأمین اجتماعی را رفع خواهد کرد.

اجرای این سیاست‌ها چقدر می‌تواند از اجرای طرح‌های آسیب‌زا در سطح کلان جلوگیری کند؟ 
در بند ۹ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی تأکید شده همه طرح‌ها و برنامه‌های کلان کشور پیوست تأمین اجتماعی داشته باشند، یعنی باید مشخص شود اگر در هر منطقه یک طرح کلان و ملی اجرا کنیم چه تأثیری بر اشتغال، معیشت و سلامت افراد آن منطقه به‌ویژه اقشار ضعیف خواهد داشت و در پیوست مربوط پیش‌بینی خواهد شد اگر در اجرای طرح یا برنامه‌ای آسیب‌های پیش‌بینی شده آن برای مردم زیاد باشد از اجرای آن ممانعت شود و اگر اجرای آن ضروری است ابتدا میزان خسارت آن بر اقشار ضعیف سنجیده و سازوکارهای جبرانی و ترمیمی لازم پیش‌بینی و سپس اجرا شود تا معیشت و سلامت مردم به مخاطره نیفتد.

با اجرای این سیاست‌ها چقدر از دغدغه‌های تأمین اجتماعی به‌ویژه در خصوص صندوق‌های بیمه‌گر حل می‌شود؟
یکی از نکات مهمی که سازمان‌های بیمه‌گر اجتماعی با آن مواجه‌اند این است که تعادل منابع و مصارف و تنظیم ورودی‌ها و خروجی‌ها و پایداری مالی این صندوق‌ها منوط بر این باشد که هر تصمیمی در قبال این صندوق‌ها گرفته می‌شود باید بیمه‌سنجی شود تا نرخ حق بیمه، ورودی‌ها و خروجی‌های صندوق‌ها مشخص شود تا منابع و مصارف به 
تعادل برسد. 
متأسفانه طی چهار دهه گذشته تصمیم‌هایی برای سازمان بیمه تأمین اجتماعی گرفته شده که برای آن‌ها بیمه‌سنجی انجام نشده است. نکته دوم اینکه طی سال‌های گذشته تصمیم‌هایی برای این سازمان در مجلس و دولت گرفته شده که بار مالی تعهدی و تضمین شده‌ای نداشته و یا ضمانت آن برای همان سال نخست بوده و با توجه به اینکه سازمان تأمین اجتماعی از منابع دولتی برخوردار نیست پیامدهای مالی سال‌های بعد به بیمه‌شدگان تحمیل شده است که در بند ۳ و ۴ سیاست‌های کلی به عدم تحمیل طرح‌های فاقد تضمین مالی بین‌نسلی و رعایت قواعد بیمه‌ای و تأمین بار مالی تضمین‌شده و بین‌نسلی تأکید شده است. بند ۵ این سیاست‌ها نیز به پیشگیری از ایجاد و انباشت بدهی دولت به صندوق‌های بیمه‌گر تأکید دارد که این مهم 
یکی  از چالش‌های جدی سازمان بیمه تأمین اجتماعی از سال ۱۳۵۴ تاکنون بوده و اکنون دولت ۴۶۰هزارمیلیارد تومان به سازمان بیمه تأمین اجتماعی بدهی معوقه دارد که پرداخت آن می‌تواند در رفع کسری بودجه سازمان بیمه تأمین اجتماعی بسیار تأثیرگذار باشد. 

خبرنگار: اعظم طیرانی

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تامین اجتماعی بیمه سیاست های کلی تأمین اجتماعی سازمان بیمه تأمین اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی لایه تأمین اجتماعی سازمان های بیمه گر سیاست ها پیش بینی صندوق ها سطح بندی لایه ها بیمه ای حق بیمه چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۷۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

به گزارش مشرق،آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد.

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

آیت‌الله رئیسی در ادامه به موضوع ضرورت مشارکت مردم برای تحقق هدف جهش تولید اشاره کرد و افزود: تمهید مقدمات تحقق مشارکت مردم نیازمند اهتمام جدی همه بخش‌های دولت است؛ هر دستگاهی باید زمینه‌ها و راهکارهای جذب مشارکت مردم در بخش خود را به شکل دقیق و با زمان‌بندی مشخص تدوین و اعلام کرده و اجرای آن را به شکل مستمر و گام به گام پایش کند.

رئیس جمهور در جلسه امروز هیات دولت همچنین ضمن تبریک فرارسیدن روز کارگر و روز معلم، نقش کارگران و معلمان در پیشرفت و آبادانی کشور را اساسی و مهم توصیف و تصریح کرد: مبنای خلقت عالم بر تعلیم و تربیت استوار است و لذا همه ما در هر زمان و با لحاظ برخورداری از هر سطحی از دانش، همچنان نیازمند دانش‌افزایی و علم‌آموزی بیشتر هستیم.

در جلسه امروز هیات دولت وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته، هفته درخشش ورزشکاران کشورمان در میادین بین‌المللی بود، قهرمانی تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، قهرمانی تیم ملی وشوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، قهرمانی تیم ملی دختران کمتر از ۱۸ سال در تورنمنت کافا در تاجیکستان، قهرمانی تیم والیبال دانش‌آموزی ایران در رقابت‌های مدارس جهان، قهرمانی، شکستن رکورد و کسب مدال طلای خانم عیدیان در ماده ۴۰۰ متر دو با مانع قهرمانی آسیا، نائب قهرمانی تیم ملی تپانچه بادی کشورمان در مسابقات جام جهانی کره جنوبی و نائب قهرمانی تیم شطرنج امید کشورمان در مسابقات شهرهای آسیا را از جمله این موفقیت‌ها برشمرد که باعث شادی و شعف عمومی در کشور شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اعلام خبر دستیابی به فرمولاسیون، فرآیند و فناوری استحصال کود «تریپل سوپر فسفات» به عنوان یکی از کودهای مهم و بسیار پرکاربرد در کشاورزی گفت: سالانه نیاز به واردات ۲۵۰ هزار تن از این نوع کود داشتیم که خوشبختانه تولید آن در کشور بومی‌سازی و خط تولیدی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن راه‌اندازی شده که تا ۲۰۰ هزار تن قابل افزایش است و می‌تواند سالانه تا ۳۷ میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت از تولیدات داخل، زمینه رونق تولید داخلی این محصول فراهم شود.

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • ویدیو/ خبر خوش دولت برای بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی