Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@04:01:23 GMT

چند نکته درباره حذف دفترچه بیمه

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۹۷۶۴

برنامه ریزی و بررسی همه جوانب اجرای یک طرح نیاز اولیه است، قرار است با اجرای یک برنامه باری از دوش مردم برداشته شود نه این که باری بر دوش آن‌ها در این شرایط بد اقتصادی افزوده شود. خبرگزاری میزان- در بسیاری از تصمیماتی که مسئولین می‌گیرند دیده می‌شود که این تصمیمات بجای آن که دسترسی را بای مردم راحت‌تر کند، در پیچ و خم اشتباهاتی که در این تصمیمات گرفته شده گرفتار می‌شوند و نارضایتی و اعتراض مردم را فراهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از این دست اقدامات و تصمیمات کم نیست و یکی از تازه‌ترین آن‌ها حذف دفترچه‌های کاغذی بیمه تأمین اجتماعی است که این روز‌ها با تصمیم مسئولین سازمان تأمین اجتماعی خذف شده است و باعث بروز مشکلاتی برای بیمه شدگان به ویژه بازنشستگان گشته است.

سازمان تأمین اجتماعی برای ارائه خدمات بهتر به بیمه شدگان دفاتر خدماتی را در سطح شهر‌ها راه اندازی کرد تا مردم با مراجعه به این دفاتر که نام کارگزاری را بر آن نهادند، خدمات دریافت کنند.

خدماتی که در این کارگزاری‌ها ارائه می‌شود شامل تمدید بیمه، تعویض دفترچه، ارائه فیش حقوقی به بازنشستگان و دیگر خدماتی است که بیمه شدگان به آن نیاز دارند.

اکنون در سطح شهر‌های کشور هزاران دفاتر کارگزاری تأسیس شده که همین اقدام بار مالی زیادی برای سازمان داشته است، هر چند هزینه‌ها از دریافت مبالغی به خاطر ارائه خدمات جبران می‌شود، اما این حجم از دفاتر قطعاً هزینه زیادی را تحمیل می‌کند.

اکنون که تصمیم به حذف دفترچه بیمه تأمین اجتماعی گرفته شده است، تکلیف دفاتر کارگزاری چه خواهد شد؟

آیا قرار است این دفارت تعطیل شود و کارکنان آن نیز بیکار شوند؟

هزینه‌ای که برای راه اندازی این دفاتر صرف شد چه مقدار بود که اکنون با طرح تازه سازمان تأمین اجتماعی، کارایی این دفاتر از بین می‌رود؟

گذشته از تبعاتی که اجرای طرح حذف دفترچه کاغذی بیمه در پی دارد، مسئله اصلی این است که آیا همه مراکز درمانی، پزشکان و هر آنچه که مردم برای درمان به آن‌ها مراجعه می‌کنند زیرساخت لازم و توجیهات کافی به کارکنان و پزشکان ارائه شده است که اگر مردم مراجعه کردند با مشکل روبرو نشوند؟

ایران به خاطر نداشتن یک نظام یکپارچه بیمه درمانی با مشکلات زیادی روبرو است.

هر نهاد و سازمانی بیمه خاص خود را دارد، بیمه سازمان تأمین اجتماعی، بیمه کشوری، بیمه سلامت، بیمه نیرو‌های مسلح، بیمه‌های خصوصی که به بیمه تکمیلی معروف است و همین تعدد بیمه‌ها کار را برای مردم با مشکلات فراوان روبرو کرده است.

از سوی دیگر بیمارستان‌های خصوصی و دولتی دو مقوله‌ای است که هر یک تعرفه‌های خاص خود را دارد.

بیمارستان‌های خصوصی برای آن‌هایی است که یا از تمکن مالی زیادی برخوردارند یا سازمان و نهاد بیمه اصلی، بیمه شدگان را بیمه تکمیلی نیز کرده است که بخشی از هزینه‌های درمان را تقبل می‌کند.

نوع خدمات در هر بخش از بیمه‌ها تفاوت دارد در حالی که نباید اینگونه باشد و باید همه آحاد جامعه از یک خدمات مساوی در بخش درمان بهره ببرند.

مشکل در بودن یا نبودن دفترچه‌های بیمه نیست، مشکل در این است که خدمات بهداشتی درمانی در کشور از یک نظام هماهنگ خدماتی بی‌بهره است و این نقص باعث مشکلات زیادی برای جامعه شده است.

یک نمونه موفق از ارائه خدمات بهداشتی درمانی را می‌توان در کشور کوبا مثال زد.
در این کشور بخش بهداشت و درمان خصوصی وجود ندارد و همگان در یک سطح از این خدمات آن هم به طور رایگان بهره می‌برند.

در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز خرمات بهداشتی درمانی رایگان است، اما چرا این مهم در قانون اساسی تاکنون اجرا نشده و حتی از ماهیت خود فاصله گرفته است؟
چرایی آن به مدیریت افرادی باز می‌گردد که در نظام قانون گذاری و تصمیم گیری حضور داشته و دارند.

در مقاطعی قانونگذاران تصمیم به تأسیس و گسترش بیمارستان‌های خصوصی و بیمه‌های خصوصی گرفتند که این مسئله خود باعث تشدید فاصله طبقاتی شد به گونه‌ای که در برخی شهر‌ها و استان‌ها بسیاری از مردم از دریافت خدمات مناسب درمانی محروم هستند، اما برخی غرق در دریافت خدمات درمانی به بیمارستان‌هایی که خدمات هتلینگ دارند مراجعه می‌کنند.

همه این تبعیض‌ها و فاصله طبقاتی شدید در جامعه به خاطر نگاه لیبرال سرمایه داری در بسیاری از مسائل جامعه است که بخش بهداشت و درمان کشور بخشی از آن است.

در هر صورت اگر قصد به ارائه خدمات آسان‌تر و بهتر به بیمه شدگان تأمین اجتماعی است، بهتر بود طرح حذف دفترچه‌های درمان که البته این بیمه خاصیتی هم برای بیمه شده ندارد، به صورت پایلوت اجرا می‌شد، یعنی این طرح در یک شهر یا یک استان اجرایی می‌شد، ضعف و نقایص آن در زمان اجرا به دست می‌آمد آنگاه در همه کشور به اجرا در می‌آمد.

مشکلات عمیق سازمان بهداشت و درمان کشور با اینگونه تصمیمات حل نمی‌شود و باید برای این معضل بزرگ طرحی نو در انداخت.

بیشتر بخوانید:
صفر تا صد ابهامات حذف دفترچه‌های تامین اجتماعی
انتهای پیام/ برچسب ها: برنامه ریزی خدمات بهداشتی و درمانی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برنامه ریزی خدمات بهداشتی و درمانی سازمان تأمین اجتماعی ارائه خدمات بیمه شدگان حذف دفترچه بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۹۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال رایگان است
  • کودکان زیر ۷ سال رایگان درمان می‌شوند
  • ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای قانون رایگان شدن خدمات تشخیصی و درمانی گروه سنی زیر ۷ سال، در بیمارستان‌های خراسان جنوبی
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهره‌مندی ۷۰۰هزار کردستانی از خدمات وزارت کار